Ik ben Gerda. Zolang ik mij kan herinneren, ben ik graag onder mensen, werk ik graag met mensen. Jarenlang kon ik dit met hart en ziel doen in een psychiatrische setting. Daarbij is het vooral de mens achter de diagnose die me heel erg kan raken.

Stilletjes aan kreeg ik meer de behoefte om ook meer met het lichaam te werken en het praten wat meer achterwege te laten.

Mijn zoektocht was gestart en zo kwam ik in contact met relaxatie, massage, yoga, meditatie en qi-gong.

Ik ontdekte dat ik vooral in mijn hoofd leefde : alle gevoelens proberen te analyseren en verklaren… En ik voelde (en voel nog steeds) veel, met als gevolg dat mijn brein continu op volle toeren draaide, en ik daar doodmoe van werd.

Door de liefdevolle en inspirerende begeleiding, én door dit met geduld en compassie voor mezelf toe te passen, kwam ik ‘in mijn lichaam’.
Een totaal andere gewaarwording!

Nog steeds zijn er momenten van stress, maar nu heb ik de handvaten om ermee om te gaan!

Y
ou can’t stop the waves,but you can learn to surf

Dit was het begin van een mooie reis. Zeker niet het eindpunt, maar een start, die me uiteindelijk de weg wees naar Amanae.

Die reis ging verder en dieper, naar mijn ware zelf, mijn kern en heeft me gebracht waar ik nu sta. Daardoor doe ik nu dingen, waar ik vroeger stiekem van droomde, maar nooit durfde te realiseren.

De opleiding tot gecertifieerd Amanae practitioner is één van die dromen.

En komende jaren zal die reis nog verder gaan… Ik kijk met dankbaarheid in het hart naar de mensen die ik onderweg tegenkwam. Stuk voor stuk betekenen ze veel voor me en zijn ze een onmisbare steun geworden op mijn reis.

 

Hartelijke groeten,

Gerda

 

W
holeness is the goal, but wholeness does not mean perfection.
It means embracing brokenness as an integral part of life.
 – Parker J. Palmer –