menu

Maak kennis met BBalanced

Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking

Bij BBalanced in Evergem kun je terecht voor Massage, Relaxatie en Lichaamsgerichte Therapie (Amanae). In 2017 startte Gerda haar praktijk nadat ze afstudeerde als relaxatietherapeute om via lichaamswerk mensen te helpen. Vanuit een holistische visie en energetische behandelingen zorgt Gerda ervoor dat je onverwerkte emoties en blokkades kunt loslaten. Herbron, heradem en herleef bij BBalanced.

Na 30 jaar te hebben gewerkt in de psychiatrie, besliste Gerda het roer om te gooien en volgde de opleiding van relaxatietherapeute. “Ik ben jaren vooral bezig geweest met praten en de geest van mensen in mijn job. Veel minder met het lichaam, en ik voelde dat dit stukje ontbrak. Zo ben ik uiteindelijk bij relaxatietherapie terecht gekomen, waar ook een stuk massage bij zat. Ik vond dat zo fijn om te doen, en het menselijk lichaam fascineerde mij. Daarna volgde ik een massage cursus, verdiepte mij in yoga en meditatie en botste op Amanae, een zeer intense vorm van lichaamsgerichte therapie. Ik voelde meteen verschil in diepgang en verandering bij mezelf, dat ik daar wel iets mee moest doen. Er veranderde ook het één en ander in mijn massages. Ik voel nog meer aan wat mensen nodig hebben en werk heel persoonlijk.”

VANUIT EEN HOLISTISCHE VISIE EN INTUÏTIEF AANVOELEN

Afbeelding

Vanuit een holistische visie benadert Gerda de persoon en wat ze op dat moment intuïtief aanvoelt. “Op voorhand is er altijd eerst een kort gesprekje met de klant, om te weten waarvoor ze komen, of er bepaalde klachten zijn,... en dan vraag ik wat ze nodig hebben. Sommigen beginnen spontaan te babbelen over wat er scheelt, anderen niet en dat is ook goed. Als ze op tafel liggen, ga ik eerst invoelen bij mezelf en dan bij de klant. Zo kan ik voelen waar die persoon nood aan heeft en waar ik mee kan helpen in de massage. Ik ga luisteren, voelen en kijken naar het lichaam. Soms ben ik langer aan de rug bezig omdat ik daartoe aangetrokken wordt, of de benen en voeten. Elke massage is anders bij mij. Nadien vraag ik nog hoe ze het ervaren hebben en zich nu voelen. Alles is immers verbonden met elkaar: lichaam, geest en emoties.”

AMANAE STAAT VOOR EMOTIONEEL TRANSFORMEREND LICHAAMSWERK

Afbeelding

Amanae is nog niet zo bekend en staat voor Emotioneel Transformerend Lichaamswerk, het is een combinatie van diepe bewuste ademhaling, stevige druk op het lichaam en aanwezig zijn. “Amanae is een energetische behandeling die oude vastzittende blokkades, emoties, pijn, trauma’s... losmaakt. De klant ligt op de massagetafel onder een dekentje, en dan ga ik vragen om goed in en uit te ademen door de mond. Op deze manier kom je meer in je lichaam. Ik start altijd op de rug en ga daar heel stevig druk zetten. Ondertussen stel ik een aantal vragen en begeleid de klant om te ademen op die plek waar ik druk zet. Ik maak een beweging in die spier of over het bot en dan kan er iets los komen. Zo ga ik op verschillende plaatsen op het lichaam te werk.” 

"De klant bepaalt zelf wat die aankan op dat moment en mag ook stop zeggen."

“Het kan soms wel pijnlijk zijn, maar de klant bepaalt zelf wat die aankan en mag altijd stop zeggen. Jij bent de baas over je lichaam, en als het fysiek of emotioneel te veel wordt, stop ik onmiddellijk met druk geven. Het heeft geen enkele zin om dan verder te doen. Het kan zelfs heel krachtig zijn dat mensen stop durven zeggen, omdat ze het in hun leven nooit hebben kunnen zeggen. Pijn is een sensatie en wil altijd iets zeggen. Het is zo net die grens opzoeken tussen onaangenaam en pijn. Tijdens of na een behandeling kan er een ontlading volgen, emotioneel, fysiek, rillen, koud of warm krijgen. Dat is afhankelijk van persoon tot persoon. Alles kan en mag. Het is de bedoeling dat je niks ophoudt. Alles mag gezien en gehoord worden, behalve elke vorm van agressie natuurlijk.”

GEEF JEZELF TIJD OM TE VERWERKEN EN HET STOF TE LATEN NEERDALEN

Afbeelding

“Na de eerste sessie stuur ik altijd een mailtje om hen op te volgen. De behandeling brengt veel teweeg in een lichaam en je moet jezelf ook wat tijd geven om dat te verwerken. Het is net zoals stof dat opgewaaid is, en terug moet neerdalen als het rustig is. Er zijn 3 tot 4 behandelingen aangeraden om verandering te beginnen voelen. Als ze vragen hebben, mogen ze mij altijd contacteren.”

Lees het persoonlijke verhaal van Gerda en de transformatie die Amanae in haar leven bracht.

KORTING
voor nieuwe klanten
MAAK EEN AFSPRAAK
bij BBalanced

Verder lezen

Messenger logo
Chat